Home » Blog » Snel weer opgeruimd » Hoe je je huishouden draaiende houdt (zelfs nu iedereen thuis is)
Je huishouden draaiende houden is nou niet direct prioriteit, maar is juist nu wel belangrijk

Hoe je je huishouden draaiende houdt (zelfs nu iedereen thuis is)

door | 31 mrt, 2020 | Snel weer opgeruimd

Je huishouden draaiende houden is prioriteit achtendertig op het moment. Niet belangrijk. Mensen zijn doodziek en overlijden, afstand houden, geen sociale contacten. De kinderen zijn thuis en hebben hulp nodig. Hoe hou je het een beetje leuk met elkaar. Dat zijn de dingen waar jouw aandacht naar toe gaat.

En terecht. We zijn het niet gewend om verplicht met elkaar opgescheept te zitten. Met mensen waar je van houdt, maar niet zelf hebt uitgekozen. In één gezin kunnen de karakters enorm uit elkaar liggen. Of erger nog: bijna hetzelfde zijn. Het zorgt in huize de Boer voor vuurwerk: prachtig, kleurrijk én explosief. We praten en onderhandelen wat af met elkaar.

Gelukkig zitten onze kinderen niet meer op de basisschool en kunnen ze zich over het algemeen redden met de online lessen, dat scheelt al enorm. Sinds deze week is er daarom zo nu en dan niemand anders beneden en keert de rust van routine en regelmaat een beetje terug.

Daarmee gaan mijn luikjes weer open voor zoiets triviaals als het huishouden. Het huis wordt tenslotte in deze weken minstens twee keer zo intensief gebruikt. Bovendien is het in het kader van hygiëne fijn om het een beetje schoon en opgeruimd te houden.
Maar hoe kun je nou je huishouden draaiende houden met zo min mogelijk moeite?
Met deze vijf eenvoudige tips hou je het huishouden gemakkelijker bij:

  1. Start de dag met een kwartiertje huishouden voor iedereen. Na het ontbijt doet iedereen even wat: Vuilnis naar de stort brengen, afvalbakken leeg halen, wastafel schoonmaken, deurklinken afnemen, kamer stofzuigen. Maak een lijst met kleine huishoudklusjes en verdeel die over de doordeweekse dagen en over de gezinsleden.
  2. Trek elke avond voordat je gaat slapen de kamer even ‘recht’. Breng vaatwerk naar de keuken, ruim de salontafel leeg, leg kussens recht op de bank, schuif stoelen onder tafel. Kom je ’s morgens weer in een opgeruimde kamer!
  3. Stel vaste eettijden in voor ontbijt, lunch en diner. Zo is voor iedereen duidelijk wanneer je beneden verwacht wordt. Ruim de tafel daarna (met elkaar) weer leeg en zet de vaat in de vaatwasser.
  4. Plan een vast moment in de week om in één uur tijd je huis van boven naar beneden met de Franse slag te stoffen en te zuigen. Doe dat niet per kamer, maar per activiteit. Dus eerst met een plumeau (ik ben dol op mijn plumeau!) alles afnemen van zolder tot huiskamer en pas daarna stofzuigen. Niet te precies; dat duurt te lang!
  5. Zet een sprayflacon met verdunde allesreiniger op het toilet en in de badkamer. Gebruik dat een paar keer per week om even wat over de wc-bril en de kraan te sprayen en met wat papier af te nemen. Doe de toiletten daarnaast één of twee keer per week grondig.

Heb jij nog tips om op een eenvoudige manier je huis globaal op orde te houden? Laat het weten!
Heel veel succes en blijf gezond!

Esther ??

 

NB: het bijhouden van het huishouden gaat een stuk gemakkelijker als je hebt opgeruimd volgens de stap voor stap methode. Meer weten? Volg de online training ‘Zo werkt opruimen wel!’ en ontdek dat ook jij opgeruimd door het leven kunt. Of laat hier je gegevens achter, dan bel ik je voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak.

Over Esther de Boer

Met respect, positiviteit en humor help ik je graag door het mooie proces van opruimen en organiseren heen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin