Door mijn huis op te ruimen,

leerde ik mezelf kennen

Van rommelkont naar organizer

Mijn grootste inzicht van de afgelopen jaren, is het enorme belang van het maken van bewuste keuzes. Terugkijkend kan ik zeggen dat ik kiezen altijd wat uit de weg ging. Ik liet anderen vaak mijn agenda bepalen en ik voelde me overvraagd.

Ons rommelige huishouden had alles te maken met (niet) kiezen, maar dat begreep ik toen nog niet. Ik had de hoop allang opgegeven dat ik ooit nog grip op mijn spullen zou kunnen krijgen. Ook raakte ik er steeds meer van overtuigd dat het door mijn creatieve, chaotische brein kwam. Niets aan te doen dus…

Toen ik leerde dat het maken van keuzes essentieel is om overzicht te krijgen, was het alsof het licht aanging! Eindelijk kreeg ik een tool in handen om de chaos te lijf te kunnen gaan. Ik ontdekte dat rommel niets anders is dan een stapel uitgestelde keuzes. Bovendien zag ik in dat ons huis niet te klein was, maar dat we teveel spullen hadden. De kringloop werd mijn allerbeste vriend. Niet om spullen te scoren, maar om spullen te brengen. Wat een verademing!

Gedurende ongeveer een jaar tijd ging ik door ons hele huis. Allereerst kregen we daar meer ruimte en overzicht van, wat superfijn was. Maar het grootste cadeau was (en is) dat ik steeds meer ontdekte wie ik ben, wat ik belangrijk vind en waar ik blij van word.

Het allermooiste aan opruimen vind ik dus dat het je dichter bij jezelf brengt. Je krijgt een scherpere focus waardoor je beter aanvoelt wat wel en niet bij jou past. Opruimen is liefdevolle aandacht voor jezelf. Ik zie er naar uit om jou daarbij te helpen!

In de media

Leuk om te lezen, in januari 2023 werkte ik als organizer mee aan dit artikel in de EO Visie!

Professional Organizer voor particulieren

Een praktische opleiding van De Huishoudcoach (Els Jacobs) die mij de kennis én ervaring heeft gegeven om mensen te ondersteunen die moeite hebben met het overzien van hun spullen, papieren en tijd.

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Tijdens deze HBO-studie heb ik geleerd hoe ik op een methodische wijze hulp verleen aan mensen die door bijzondere omstandigheden, beperkingen of belemmeringen problemen ervaren.

Hoe klanten mij ervaren

Esther heeft mij geholpen met het opruimen van mijn kledingkast: hoe sorteer je en welke kleding kan weg? Dat is voor mij heel moeilijk. Haar methode en ongedwongenheid spreken mij aan. Het steuntje in de rug is fijn!

Tiny, Voorthuizen

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?