Door mijn huis op te ruimen, leerde ik mezelf kennen

Van rommelkont naar organizer

Mijn grootste inzicht van de afgelopen jaren, is het enorme belang van het maken van bewuste keuzes. Terugkijkend kan ik zeggen dat ik kiezen altijd wat uit de weg ging en ik daardoor anderen mijn agenda liet bepalen en me overvraagd voelde.

Wat ik toen nog niet begreep, was dat mijn rommelige huishouden daar alles mee te maken had. Ik had de hoop allang opgegeven dat ik ooit grip op mijn spullen zou kunnen krijgen. Ik raakte ervan overtuigd dat dat door mijn creatieve, chaotische brein kwam. Niets aan te doen dus…

Alsof het licht aanging, zo voelde ik me toen ik leerde dat het maken van keuzes essentieel is om overzicht te krijgen! Daarmee kreeg ik eindelijk een tool in handen om de chaos te lijf te gaan. Ik ontdekte dat rommel niets anders is dan een stapel uitgestelde keuzes. Bovendien zag ik in dat ons huis niet te klein was, maar dat we teveel spullen hadden. De kringloop werd mijn allerbeste vriend. Niet om spullen te scoren, maar om spullen te brengen. Wat een verademing!

In ongeveer een jaar tijd ging ik door ons hele huis. We kregen ruimte en overzicht, wat superfijn was. Maar het grootste cadeau was (en is) dat ik gaandeweg steeds meer ontdekte wie ik ben, wat ik belangrijk vind, waar ik blij van word. Dat vind ik het allermooiste aan opruimen; het brengt je dichter bij jezelf. Je krijgt een scherpere focus waardoor je beter aanvoelt wat wel en niet bij jou past. Opruimen is dus uiteindelijk liefdevolle aandacht voor jezelf. Ik zie ernaar uit om jou daarbij te helpen!

Professional Organizer voor particulieren

Een praktische opleiding van De Huishoudcoach (Els Jacobs) die mij de kennis én ervaring heeft gegeven om mensen te ondersteunen die moeite hebben met het overzien van hun spullen, papieren en tijd.

Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Tijdens deze HBO-studie heb ik geleerd hoe ik op een methodische wijze hulp verleen aan mensen die door bijzondere omstandigheden, beperkingen of belemmeringen problemen ervaren.

Hoe klanten mij ervaren

Esther heeft mij geholpen met het opruimen van mijn kledingkast: hoe sorteer je en welke kleding kan weg? Dat is voor mij heel moeilijk. Haar methode en ongedwongenheid spreken mij aan. Het steuntje in de rug is fijn!

Tiny, Voorthuizen

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?