Home » Blog » Bewust kiezen » Help, ze heeft de smaak te pakken!
Spullen met herinneringen opruimen is een zware klus

Help, ze heeft de smaak te pakken!

door | 14 aug, 2019 | Bewust kiezen

Voor elk van onze kinderen heb ik ooit bedacht om een opbergbox aan te schaffen waarin ik de eerste 18 jaar van hun leven op kan bergen. Zo nu en dan puilt die doos weer uit en moet ik herinneringen opruimen en sorteren. Het principe van zo’n doos werkt prima, maar oef, wat een klus..!

Opfrisbeurt

Nadat we terug zijn gekomen van vakantie, hebben de kamers van twee dochters in de afgelopen week een opfrisbeurt gekregen. Veel spullen hebben een andere bestemming gekregen of zijn vervangen. Kleren zijn gepast en beoordeeld. Het is geen vanzelfsprekendheid dat ik de meiden daarbij mag helpen -ik schreef er al eerder over- en dat snap ik ook helemaal. Maar afgelopen week mocht ik ook een andere dochter helpen (yess!) met haar kast. Nadat ze over alle spullen en kledingstukken een keuze had gemaakt en de kast dus helemaal leeg was, hebben we haar inbouwkast omgebouwd tot heuse ‘walk-in closet’ mét lampje. Hoe tof!

Maar nu heeft ze de smaak te pakken…

Ontwijken

“Mam, zullen we dan vandaag mijn herinneringendoos uitzoeken?” Het is een vraag die ik al een paar dagen ontwijk. Met overigens heel plausibele redenen (echt!), dat dan weer wel.
Ik snap dat ze het vraagt, want haar doos puilt uit en er moeten nog een paar jaar bij in kunnen…
Daarnaast springt mijn organizer-hart natuurlijk op van blijdschap dat ze ermee aan de slag wil. Ook bij haar werkt het effect van uitzoeken en (opnieuw) organiseren door op andere plekken. Als je eenmaal proeft hoe heerlijk het is om overzicht te hebben, wil je dat overal wel!

Herinneringen opruimen

Maar herinneringen opruimen is toch wel next level! Het kost veel meer tijd en energie om een doos herinneringen uit te zoeken dan een hele kast om te bouwen. Het is veel moeilijker om keuzes te maken over elk tekeningetje of briefje dat je terug brengt naar die tijd, plaats, gebeurtenis en emotie met bijbehorend verhaal. Mijn dochter vindt dat nou juist superleuk, lekker herinneringen ophalen en smelten bij schattige briefjes, maar ik vind het vet moeilijk. Want háár herinneringen zijn de mijne…

Dusss, had ik vandaag niet nog iets anders te doen? Een blog schrijven ofzo…?

Fijne dag!

Esther

 

NB: Wil jij graag nog deze zomer werk maken van opruimen en kun je wel wat hulp en aanmoediging gebruiken, schrijf je dan in voor de gratis online training ‘Ruimte in huis, rust in je hoofd’. Je kunt direct starten!

Over Esther de Boer

Met respect, positiviteit en humor help ik je graag door het mooie proces van opruimen en organiseren heen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin