Home » Blog » Bewust kiezen » Een ereplekje! Kijk hem eens shinen ?
Ereplekje

Een ereplekje! Kijk hem eens shinen ?

door | 26 okt, 2020 | Bewust kiezen

Meestal schrijf ik over spullen opruimen, minimaliseren en ontspullen. Vandaag wil ik het eens over de andere kant van de medaille hebben, namelijk hoe kun je jouw mooiste spullen het beste bewaren? Mijn advies is altijd: geef spullen met emotionele waarde een ereplekje in huis.

Herinnering

Er komt écht water uit het kraantje, de deurtjes kunnen open en er zit een luxe vaatwasser in. Het was op mijn zevende verjaardag dat ik begin jaren ’80 de trotse bezitter werd van een groen blikken keukentje. Eigenlijk weet ik niet eens meer of ik er veel mee heb gespeeld. Ik denk het eigenlijk niet, maar ik weet nog wel hoe blij ik ermee was.

Vergeten

Hij heeft lang in mijn slaapkamer gestaan en is na verloop van tijd naar zolder en uit mijn herinnering verdwenen. Tot mijn ouders twee jaar geleden gingen verhuizen en ze de zolder leeghaalden. Of ik nog spullen wilde bewaren, zoals mijn oude keukentje. Eerlijk gezegd was mijn eerste neiging om ‘nee’ te zeggen. Ik had hem tenslotte al die jaren niet gemist en ik had er geen goed ereplekje voor. Aan de andere kant: dit was ongeveer het enige speelgoed dat ik nog had van vroeger, dus toch maar mee naar huis genomen en op zolder gezet. En eigenlijk gewoon weer vergeten… 

Leve Google

De afgelopen week kreeg ik het plan om onze boekenkast eens te ‘stijlen’. Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet zo van het stijlen ben. Het wordt mij al snel een beetje te gemaakt en onnatuurlijk. Bovendien heb ik maar heel weinig stylingspulletjes als vaasjes, kaarsjes en lijstjes in huis (zoals je kunt lezen in dit artikel). Tot nu toe was de boekenkast precies dat wat het woord al zegt: een kast vol boeken. Niets meer en niets minder.

Boekenkast ereplekje

Om toch wat meer rust en ruimte in de kast te creëren, leek het me leuk om de boekenkast wat meer te stijlen. En wat doe ik dan als eerste? Googlen op ‘hoe stijl je een boekenkast’ ?

Gelukkig zijn er mensen op deze aardbol die daar heel goed in zijn tenslotte. De belangrijkste boodschap die ik uit mijn onderzoekje haalde was: let op kleur en wees niet te bang om het op je eigen manier te doen. Kijk, daar kan ik wel wat mee.

Ereplekje

En zo kwam ik tijdens mijn brainstorm over welke spullen een plekje in de kast zouden verdienen, op mijn keukentje. De boekenkast zou nou echt het ereplekje zijn om dit schattige keukentje in te bewaren.

Ereplekje in boekenkast

En zie hier het resultaat. Wat staat ie te shinen he?! Tot mijn grote vreugde vond ik in een van de keukenkastjes ook nog lepeltjes, pannetjes en bordjes. Mijn geluk kan niet meer op, dat begrijp je!

Welk ereplekje heb jij voor jouw bijzondere spulletjes? Laat het even weten!

 Groetjes ?

Esther

Vraag jij je af hoe je jouw mooiste spulletjes een ereplekje kunt geven of hoe je überhaupt kunt bepalen welke spullen je wel en niet wilt bewaren? Ik coach je er graag bij! Laat hier je gegevens achter, dan neem ik contact met je op voor het plannen van een kennismakingsafspraak.

Over Esther de Boer

Met respect, positiviteit en humor help ik je graag door het mooie proces van opruimen en organiseren heen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin