‘Wat klink je vreemd’, zei mijn vader vanmorgen aan de telefoon. ‘Net alsof je in een holle ruimte staat’. Nou… daar heeft hij wel een beetje gelijk in. Het wordt steeds leger hier. Aanval van minimalisme? Ehm… had zeker gekund in mijn geval, maar het betreft hier de voorbereidingen voor een heus life-event: we gaan verhuizen! Sinds november weten we dat we ons de trotse bezitters mogen noemen van een ander huis in Zwolle. Binnenkort krijgen we de sleutel en gaan we aan de klus. Heel veel zin in!

Planning

Het is alweer 17 jaar geleden dat we voor het laatst verhuisd zijn. Onder totaal andere omstandigheden trokken we met een mannetje van 2,5 en een baby op komst naar ons huidige huis. Dat ging met een nogal krappe planning in meerdere opzichten. We kregen de sleutel op twee januari en zouden verhuizen op de tiende. Ik wilde namelijk liever verhuizen vóór de bevalling. De baby werd ook verwacht op 10 januari, dus we hoopten dat het kleintje zich nog even rustig zou houden ?

Nesteldrang

Mede dankzij enorm veel hulp en een goede voorbereiding (nesteldrang bracht een nog onvermoed groot organisatietalent in me naar boven!), lukte het om in 9 dagen tijd te breken, op te bouwen, te stucen, te verven een houten vloer leggen én die in de olie zetten. De verhuizing zelf staat nog tot op de dag van vandaag voor een aantal vrienden in hun geheugen gegrift als de meest soepele ooit. Als laatste werd ons bed-op-klossen verhuisd, zodat ik op elk moment zou kunnen bevallen als dat zich aandiende.

Gelukkig bleef dochterlief nog tien dagen rustig en kwam zij op 20 januari gezond ter wereld in een huis dat op wat dozen na prima leefbaar was.

Nieuw

Hoe anders is onze situatie nu! Ons gezin is verder gegroeid naar vier kinderen, die inmiddels allemaal adolescent zijn. Zij hebben hun eigen mening, vinden dingen wel of niet mooi of leuk, worden door de verhuizing uitgedaagd om een plan te maken voor een nieuwe kamer en hebben zo hun eigen spullen.

Daarbij komt dat mijn eigen hoofd en creativiteit enorm beginnen te bruisen van verhuizen. Ik hóu van vernieuwing en verandering op z’n tijd en ik zie dan ook overal kansen die een nieuw huis biedt. Kansen in indeling, maar ook in kleur, materiaal en stijl. Voorwaarde is wel: het moet duurzaam zijn en weinig geld kosten. Dus struin ik Marktplaats af op zoek naar precies die spullen die met meer of minder hulp passen in het plaatje. Gisteren zette ik met mijn zus een nieuw kussen in elkaar voor de manou stoel. Een dag gezelligheid en een mooi resultaat.

Tips&tricks

Daarnaast maak ik planningen voor de klusmaand en voor de verhuizing zelf en ben ik al aan het inpakken geslagen. Het is fijn om op tijd te beginnen met inpakken, zodat je nog genoeg tijd hebt om spullen uit te zoeken en te sorteren. Niet alles hoeft tenslotte mee.

De komende tijd zal ik wekelijks een update plaatsen over hoe de verhuizing ons vergaat. Ik zal tips&tricks delen waar jij wellicht je voordeel mee kunt doen. Ik vind het heel leuk als je meeleest en meedenkt en ik hoop ook dat jij jouw tips&tricks met mij wil delen! Laat ze vooral weten in de reacties hieronder of op Facebook en Instagram.

Tot later!

Groetjes

Esther

Meld je aan voor 6 gratis opruimtips

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en ontvang 6 handige opruimtips in je mailbox die direct meer tijd, rust en ruimte opleveren!

Yes, gelukt! Check snel je inbox voor de 6 handige opruimtips!