De juiste mindset om succesvol op te ruimen

Om effectief en gefocust te kunnen opruimen is een juiste mindset heel belangrijk. Durf je te dromen en verder te denken dan de drempels die je tot nu toe ervaart? Of denk je bewust of onbewust al snel dat het toch wel weer niet zal lukken… Deze negativiteit kan ook uit je omgeving komen. Als je partner of andere mensen uit je omgeving lacherig of ongelovig reageren als je vertelt dat je gaat opruimen. Voor je het weet haalt het je goede voornemens onderuit en begin je toch maar niet.

De juiste mindset helpt om een doel te formuleren waaraan je je vast kunt houden, ook al zit het even tegen of heb je even geen zin. Maar wat bepaalt jouw mindset? Er zijn verschillende factoren die daar invloed op hebben, onder andere:

Je hebt een mindset nodig waarmee je daadkrachtige keuzes kunt maken. De kern van opruimen is namelijk: kiezen. Is dit ding, dit kledingstuk, dit apparaat een plek waard in mijn huis? Word ik er blij van? Ben ik bereid er energie in te steken om het te onderhouden, te verzorgen en te beschermen? Een kledingstuk zal bijvoorbeeld gewassen moeten worden, opgehangen, opgevouwen en in de kast gelegd. Daar zit energie in. Is het kledingstuk je die energie waard? 

Kiezen is zeker niet altijd gemakkelijk en dan kun je een extra steuntje in de rug wel gebruiken. Investeer daarom in een mindset die jou alert maakt voor valkuilen en waarmee het deze keer wél lukt om op te ruimen en het opgeruimd te houden!