Van papieren opstapelen naar papieren opruimen

Papieren opruimen – ik vond het altijd saai en tijdrovend. Bovendien wist ik vaak niet waar ik met papieren naar toe moest. Ik had echt wel een hele rij met ordners, maar ik had niet genoeg discipline om in elk papier gaatjes te maken en het dan achter het juiste tabblad te doen. Dus belandden de meeste papieren op stapels…

Toen ik de opleiding voor Professional Organizer deed, zag ik het meest op tegen de module over papieren opruimen. Ik wist zeker dat ik dat het minst leuke onderdeel van de opleiding zou vinden. Niets bleek minder waar!

Ik ontdekte dat papieren opruimen en de administratie bijhouden helemaal niet ingewikkeld is, als je maar een goed werkend systeem hebt. Natuurlijk ben ik het meteen thuis gaan uitproberen en het bleek supergoed te werken. Er liggen geen papieren meer op stapels bij ons. Als ik een factuur of polisblad nodig heb, vis ik hem binnen 2 minuten uit het juiste mapje. Het is echt mirakels en ik ben er heel erg blij mee. Inmiddels heb ik met veel plezier klanten geholpen met hun administratie en telkens weer is het een verademing gebleken wanneer het systeem duidelijk werd en ging werken.

Een administratie die op orde is, zorgt voor overzicht en rust. Je weet welke facturen je nog moet betalen en waar ze liggen. Al je waardevolle papieren en nieuwste verzekeringspolissen liggen bij elkaar en je hoeft nooit meer te zoeken. Hangmappen maken een einde aan perforeren en een kast vol dikke ordners.

Hoe werkt dat dan? Lees er alles over in de artikelen onder deze categorie.