Help, waar moet ik beginnen?!

Je bent klaar met de chaos en je wilt graag opruimen. Of er staat een verhuizing voor de deur en je wilt eerst alle spullen uitzoeken. Ook heb je de juiste mindset. En dan? Waar moet je in vredesnaam beginnen en hoe weet je nou dat je op de goede weg zit? Je hebt een opruimmethode nodig.

Door een opruimmethode te gebruiken, word je geholpen om te focussen. Er zijn grofweg twee methoden die je kunt gebruiken of die je naar gelang je behoefte kunt mixen. Marie Kondo is bekend geworden met haar opruimmethode waarmee je per soort spullen opruimt. Een andere methode is opruimen per plek of ruimte. Beide methoden kunnen heel behulpzaam zijn!

Door een methode te gebruiken bij het opruimen, kun je je gemakkelijker richten op de opruimklus waar je op dat moment mee bezig bent. Voor veel mensen is dat namelijk moeilijk, vooral als er overal in huis wel opgeruimd kan worden. Misschien herken je dit: je wilt een kastje opruimen, maar komt daar spullen tegen van je zoon. Dat breng je even naar zijn kamer, alwaar je niet weet waar je het moet laten. Je denkt dat het handiger is om daarom eerst even wat in zijn kamer op te ruimen. En zo ruim je her en der wat op, zonder dat het echt zoden aan de dijk zet. Wanneer je echter een opruimmethode gebruikt, focus je je aandacht op één plek of soort spullen.

De artikelen in deze categorie zullen je helpen om te bepalen waar je kunt beginnen en hoe je een opruimklus gestructureerd aanpakt. Zo behoud je de nodige focus en behaal je het resultaat dat je voor ogen had!