Hoe organiseer je je huis handig?

Je huis organiseren is onlosmakelijk verbonden met opruimen. Als het goed is. Het proces van opruimen begint bij je spullen uitzoeken en ordenen en waarna je je spullen handig organiseert. Organiseren betekent dat je alles wat je wilt bewaren (op die plek) gaat clusteren en alles op een overzichtelijke manier een eigen vaste plek geeft.

Op deze manier ontstaat er stap voor stap een duidelijke en logische organisatie in je huis. De spullen die horen bij een bepaalde activiteit zijn te vinden in de ruimte waar die activiteit normaal gesproken plaatsvindt. Dit scheelt gezoek en onnodig tijdverlies.

Om je huis goed te kunnen organiseren heb je geen dure organizing producten of systemen nodig. Een aantal doorzichtig plastic bakken of oude schoenendozen kunnen al een enorm verschil maken. In mijn artikelen zal ik maar heel af en toe een organizing systeem aanraden. Ik wil natuurlijk voorkomen dat je eerst meer spullen moet aanschaffen om te kunnen organiseren, omdat je juist niet zit te wachten op nog meer spullen in huis. Ik hou van creatieve, eenvoudige oplossingen die overal werken.

Een logische manier van je huis organiseren is ook heel fijn voor je huisgenoten of partner. Zij zullen gaan begrijpen waar ze de spullen kunnen vinden die ze nodig hebben en doordat het allemaal vlakbij ligt, wordt het gemakkelijker om gebruikte spullen weer op de juiste plek te leggen als je het niet meer nodig hebt. Hierdoor zullen ook je huisgenoten mee helpen om het opgeruimd te houden!

Onder deze categorie vind je alle artikelen die te maken hebben met hoe je je huis handig kunt organiseren.