Home » Blog » Zin in opruimen » Wat Aken en Keulen met elkaar gemeen hebben
Hoe blijf je gemotiveerd voor opruimen

Wat Aken en Keulen met elkaar gemeen hebben

door | 27 mei, 2020 | Zin in opruimen

Het is gelukt! Mijn dochter en ik hebben 14 dagen lang elke dag een stuk(je) gerend. Daar zijn we allebei best trots op. In mijn vorige blog schreef ik al over deze hardloopchallenge. Maar nu… Hoe blijf je gemotiveerd? Ik ben er natuurlijk niet mee begonnen om vervolgens weer op te geven. Toch wordt het een stuk lastiger als die duidelijke stip op de horizon er niet meer is.

Doorzetten, volhouden en je niet van de wijs laten brengen.

Ik vind dat heel erg moeilijk. Eerlijk gezegd ben ik al snel uitgekeken op dingen die ik moet volhouden. Vol verbazing en respect kan ik kijken naar onze dochters die eindeloos opnieuw beginnen in een of andere game of steeds weer hetzelfde (onmogelijke!) dansje oefenen.

Zo is het ook met opruimen. Je begint er vol goede moed aan, maar na verloop van tijd overvalt je een moedeloos gevoel. Je bent al zolang bezig geweest en je ziet nog steeds amper verschil. Waar doe je het allemaal voor en waarom was je hier ook alweer aan begonnen?!

In de loop van mijn leven heb ik vijf dingen geleerd die mij hebben geholpen om door te zetten en niet op te geven en die wil ik jou ook graag meegeven:

1 Dwing jezelf te kijken naar wat je allemaal al hebt gedaan, niet naar alles wat nog moet. Zet een roze bril op en geniet uitbundig van je overwinningen. Bagatelliseren of veralgemeniseren is verboden!
2 Zet een (nieuwe) stip op de horizon. Sta stil bij je verlangen. Maak een plaatje in je hoofd van wat je graag wil en wat je voor ogen hebt met je opruimactie. Schrijf of teken het uit en hou dat vast!
3 Werk gestructureerd en volgens een plan. Hoe blijf je gemotiveerd? Maak een plan! Een plan geeft overzicht en houvast. Zo blijf je gefocust en kun je genieten van kleine stappen in de goede richting.
4 Grote klussen vergen geduld, tijd en doorzettingsvermogen, dat is nou eenmaal zo. Verwacht niet het onmogelijke van jezelf en breng grote klussen terug naar kleine keuzes in het hier en nu.
5 ‘Alles wat je niet probeert, mislukt’. Een uitspraak van ‘Omdenken’ die gisteren op hun scheurkalender stond. Een prachtige uitspraak! De enige manier om te slagen is door het aan te gaan.

Hang deze vijf gedachten op elke plek waar je gaat opruimen en houd vol!

Niet op één dag gebouwd

Tja, dat is wat Keulen en Aken met elkaar gemeen hebben. En Rome ook. Ze zijn niet in één dag gebouwd. Wij mensen hebben zo vaak alleen oog voor het resultaat en vergapen ons eraan. Het lijkt daardoor allemaal zo gemakkelijk te gaan bij anderen. Hoe doen ze dat toch? Staar je niet blind. Achter elke overwinning gaat geworstel schuil.

Met mijn dochter heb ik afgesproken om drie keer per week te blijven rennen. ’s Morgens vroeg als eerste. Gewoon rustig aan, geen grootse revoluties, maar kleine stukjes tegelijk. En elke dag keer vieren we het feit dat we het weer hebben gedaan ??

Herken jij je in het moedeloze gevoel en het gevecht met jezelf en wil je daar nu eens eindelijk korte metten mee maken? Laten we het samen doen! Vul het contactformulier in en dan bel ik je voor een afspraak. Wil je het liever op je eigen tijd en tempo doen? Lees dan hier meer informatie over de online training! Van harte aanbevolen ?

Groetjes ??
Esther

PS: In de afgelopen tijd ben ik ook met een ander ‘Keulen en Aken’ project bezig geweest, namelijk met het bouwen van een nieuwe website voor IOrganice! Binnenkort wordt hij gelanceerd en ik ben natuurlijk heel benieuwd wat je ervan zult vinden…

Over Esther de Boer

Met respect, positiviteit en humor help ik je graag door het mooie proces van opruimen en organiseren heen!

Gerelateerde artikelen

Waar ligt jouw balans?

Waar ligt jouw balans?

Wat is ‘in balans zijn’ eigenlijk? Eerlijk gezegd vind ik ‘in balans zijn’ synoniem aan saai, voorspelbaar en langzaam. En ook niet haalbaar voor mij. Maar is dat eigenlijk wel zo?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin