Voor de mensen die mij al langer kennen is dit absoluut geen nieuws, maar voor anderen is dit misschien schokkend: Ik ben geen natuurtalent. Opruimen en schoonmaken (laat staan schoon houden!) zit mij niet in het bloed. Echt NIET. Om een reactie op Facebook te citeren bij de lancering van mijn website: ‘Opruimcoach…? Jij??’

Creatieve geest

Tja, iedere gek z’n gebrek, zeggen ze toch? Ik ben geen natuurtalent. In opruimen en huishouden. Wel in uitstellen en overzicht verliezen. Ik heb mezelf jarenlang geprobeerd gerust te stellen met de gedachten dat het er gewoon niet in zat, dat ons huis niet per se ‘rommelig’ was, maar dat ‘er geleefd’ werd en dat rommelige huizen creatieve geesten herbergen (by far mijn prettigste verzuchting, die ik al naar gelang de omstandigheid namelijk ook als compliment kon opvatten!). Nog steeds neig ik van nature naar uitstellen en overzicht verliezen, zelfs nu ik toch vrijwillig en heel bewust heb gekozen voor het vak van Opruimcoach.
Soms begrijp ik het zelf ook niet helemaal.

Niet gek

Tegelijkertijd heeft het ‘geen-natuurtalent-zijn’ als Opruimcoach zeker voordelen! Voor mij is niet snel iets gek of juist vanzelfsprekend. Ik begrijp maar al te goed dat een huishouden in intensieve jaren, door moeilijke omstandigheden of door creatieve en chaotische geesten onoverzichtelijk kan worden. Inmiddels weet ik ook uit ervaring dat het zelfs dán anders kan en hoeveel rust en ruimte sommige eenvoudige principes kunnen opleveren.
Ik heb ontdekt hoe belangrijk het is om, tégen mijn natuurlijke neiging in, keuzes te blijven maken over spullen, mail en activiteiten. Ik heb geleerd om creatieve oplossingen te bedenken die passen en werken waardoor het huis(houden) makkelijker, leuker en overzichtelijker wordt. En ik ben superblij als het me lukt om vóór een deadline iets af te hebben – en dan bedoel ik niet ‘op het nippertje’.
Kortom: Er is hoop beste lezer, ook voor jou!

Zoals het mijne…?

Je zult dus begrijpen dat toen vorige week een lieve creatieve vriendin sinds langere tijd weer eens gezellig kwam theeën (in een opgeruimd huis zónder fris gelapte ramen) en een beetje stilletjes rondkeek, ze mijn dag helemaal goed maakte toen ze voorzichtig opmerkte: ‘Maar Es, ehm, jouw huis was toch ook ooit… zeg maar, zoals mijn huis…?’

Creatieve groetjes!

Esther

PS: Vind jij het ook moeilijk om overzicht te creëren in je huis, je papieren of je taken? Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak, dan bekijken we samen hoe ik je op weg kan helpen!