Home » Blog » Opruimtips » ‘Waarom ik meer van mijn huisplant hou dan van mijn eigen kinderen’
De verzorging van kamerplanten is nooit mijn sterkste punt geweest

‘Waarom ik meer van mijn huisplant hou dan van mijn eigen kinderen’

door | 9 dec, 2019 | Opruimtips

Soms word je met de neus op de feiten gedrukt. In dit geval: op mijn zwakheden wat betreft de verzorging van kamerplanten. Ik mag me verheugen in veel zwakheden en een lieve Sinterklaas die daar weer dankbaar gebruik van maakte dit jaar.

Moeite

Sint heeft wat moeite met onze nieuwe kamerplant. Al eerder schreef ik dat ik niet goed ben met planten. De enige echte plant die tot dan toe had en redelijk goed kon onderhouden, was een kamerden die al een paar jaar ook prima functioneerde als kerstboom door er in december kleine lampjes in te frutselen. De trouwe kamerden ging vervelen, maar ja, weggooien is ook zonde (jaja, dat denk ik ook wel eens!). Totdat iemand me op het idee bracht van het Plantenasiel in Zwolle. Dan zou hij een nieuw enthousiast baasje krijgen in een liefdevol huis.
Zo gezegd zo gedaan. Het plantenasiel was blij en nam hem graag over. Ikzelf werd niet zo blij van de planten die daar al langer wachtten op een nieuw baasje, dus besloot ik naar de dichtstbijzijnde bloemist te gaan voor een vervanger van Kamerden.

Gaatje, hoe gaat je?

Zoals ik altijd doe, vertrouwde ik de bloemist mijn onkunde met het verzorgen van kamerplanten toe en vroeg ik hem een loyale plant uit te zoeken die het zelfs bij mij uit zou kunnen houden. Zowaar liep hij in één rechte lijn naar de mooie gatenplant waar ik stiekem al verliefd naar had gekeken, maar die ik direct uit mijn hoofd had gezet als onbereikbaar. Hij pakte haar op, vertelde dat ze superlief en dankbaar was en ik was verkocht. Trots nam ik haar mee naar huis, gaf haar haar plek in huis – geen direct zonlicht en geen tocht – en doopte haar liefdevol tot Gaatje.
Ik stelde onze nieuwe huisgenoot voor aan ons gezin en vroeg hen elke dag even met Gaatje te praten en even te kijken hoe het met haar ging.

Eigen app

Maar de liefde voor Gaatje ging verder. Op internet stuitte ik op de slimme verzorgingsapp van Plantsome. Dit is een handige en grappige app, waarin je al je kamerplanten kunt invoeren met wat gegevens: hoelang je plant is en hoever hij van het raam staat. Met die informatie en door te kijken naar het lokale weerbericht berekent de app hoeveel water jouw plant nodig heeft. En inderdaad: ik kreeg een melding wanneer ze weer een slokje water nodig had en hoeveel. Hoe handig!
Dus nu heeft Gaatje zelfs haar eigen app. En ja, dat roept toch wat jaloezie op bij de Sint van dit jaar…

Overigens begon het gedicht erbij als volgt:

Opgeruimd staat netjes,
schreeuw jij vrolijk rond.
Ik dacht dat het onzin was
totdat de Sint voor zijn schone kamer stond.

Ah, zo lief! Sinterklaas was weer een feest!

Over Esther de Boer

Met respect, positiviteit en humor help ik je graag door het mooie proces van opruimen en organiseren heen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin