Home » Blog » Opruimtips » Mijn top 7 beste organizing producten
beste organizing producten

Mijn top 7 beste organizing producten

door | 6 nov, 2021 | Opruimtips

Telkens als jij die kast open doet, erger je je aan de chaos. Het wordt tijd om op te ruimen! En dan niet alles gewoon weer een beetje netjes recht zetten, maar: Bewust kiezen, minimaliseren, afscheid nemen. Als het goed is, wordt je kast daar al een stuk leger van. De stap erna is: organiseren. Ik vind het elke keer weer een heerlijke uitdaging om met de juiste producten een systeem te bedenken dat aansluit bij de gebruiker(s) en ervoor zorgt dat alle spullen gemakkelijk te vinden én weer op te ruimen zijn. Er zijn enorm veel verschillende producten op de markt. Maar welk product is dan het beste om te gebruiken? Mijn beste organizing producten zijn multi-inzetbaar, eenvoudig en niet te duur. Ik deel graag mijn top 7 favo producten met je!

1. Doorzichtig plastic bak

Met stip op nummer 1 van beste organizing producten: de transparante opbergbak. Superdepuper handig voor elke kast en elke ruimte. Je hebt ze in alle soorten en maten, van niet-zo-mooi-maar-wel-praktisch tot wow-die-mag-gezien-worden en ze zijn overal te koop: van Action tot bouwmarkt. Het systeem is erg eenvoudig en daardoor werkt het zo goed. Elke bak vertegenwoordigt een categorie. Categoriseer bijvoorbeeld je voorraadkast en schaf voor elke categorie een (passende!) transparante bak aan. Een bak voor pasta, voor sauzen, voor ontbijtgranen enzovoorts. Je hebt in één greep alles te pakken, je hoeft niet meer te ‘graven’ voor je spullen, je overziet snel wat je hebt en waar je je boodschappen moet opbergen. Duidelijk, efficiënt en netjes!

2. Ladeverdeler

Ik hou van ladeverdelers! Heb je een kledingkast of keuken van de IKEA, vergeet dan zeker niet om er een paar aan te schaffen.  De transparante ladeverdelers schuif je over de zijgeleiders en zo creëer je op een eenvoudige manier aparte vakken in je lades. Je spullen raken niet meer door elkaar heen en glaswerk is beter beschermt.
Er bestaan ook ladeverdelers die je in de lade klemt. Handig in elke lade en past altijd!

3. Draaiplateau in koelkast

Ooeeeh, dit is echt superhip en fancy: een draaiplateau in de koelkast. Ik heb er al verschillende toegepast, maar ik moet zeggen dat deze SNURRAD van de IKEA absoluut favoriet is! Dit plateau is namelijk ovaal, waardoor er meer op past. En als je hem draait, komt hij naar voren. Heel handig want zo kun je overal heel gemakkelijk bij. De zuignapjes zorgen ervoor dat hij stevig vast blijft zitten op je glazen plaat.
Overigens vind ik ook de draaiplateaus van The Home Edit en iDesign geweldig! Deze gebruik ik voor knutselspulletjes, schoonmaakspullen in het gootsteenkastje, make-up spulletjes in de badkamer of smaakmakers in de voorraadkast. Het ziet er mooi uit en is heel functioneel!

4. Zuignaphaakje

Toen wij in ons nieuwe huis kwamen wonen, viel het me op dat er in de badkamer geen haakjes of rekjes aanwezig waren. Dat leverde al snel een behoorlijke chaos op. Maar om nou overal te gaan boren… Leve de zuignaphaakjes en -rekjes! So Clever heeft ze in alle soorten en maten met het zogenaamde turn-en-lock principe. Rekjes, haakjes en mandjes; onze badkamer is weer lekker georganiseerd. Ook handig voor de keuken!

5. Plankinzet

Van veel legkasten hangen de planken te ver uit elkaar. Hierdoor kun je de ruimte er tussen niet optimaal benutten. Ik kijk altijd eerst of het mogelijk is om eenvoudig een extra plank erbij te plaatsen. Met wat plankdragertjes en een stuk meubelplaat lukt dat vaak. Als dat niet lukt of niet gewenst is, maak ik gebruik van een plankinzet, zoals bijvoorbeeld deze exemplaren. Je creëert een extra verdiepinkje, waardoor je minder hoeft te stapelen bijvoorbeeld. Handig voor kopjes en borden, maar ook voor bijvoorbeeld handdoeken. Eerst wel even goed meten, zodat je zeker weet dat het past!

6. Magazinehouder

Magazinehouders zijn echt top! Dat heb ik overigens pas heel recent ‘ontdekt’. Een klant vroeg mij om een systeem te bedenken voor de hobbykast van haar dochter. Ze ruimde alles regelmatig op, maar het bleef rommelig, omdat er zoveel verschillende spulletjes in lagen die gemakkelijk door elkaar heen raakten. Eenvoudige magazinehouders bleken voor al deze spulletjes een geweldige oplossing! Van kliederschort tot lijmpotjes en klei; alles past erin en het ziet er rustig en overzichtelijk uit.

voor en na

7. Labels

Hoera voor labels! Hoe eenvoudig kan het zijn? Labels zijn een fijne aanvulling op alle beste organizing producten! Schappen, lades en bakken – zet er op wat er in zit, zodat iedereen altijd weet waar het te vinden is en waar je het weer kunt (moet 😉) opbergen. Je kunt hiervoor een praktische labelwriter gebruiken, of zelf schrijven. Met deze krijtlabels wordt elke bak een feestje!

Ben je geïnspireerd en ga je lekker aan de slag met deze beste organizing producten? Top! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Deel je voor- en na foto even via de mail of tag @i_organice in je Instagrampost

Heb je hulp nodig, laat het me weten!

  • Vind je het lastig om keuzes te maken en spullen weg te doen? Laten we samen aan de slag gaan!
  • Vind je uitzoeken en sorteren niet moeilijk, maar lukt het niet om je spullen handig te organiseren? Laat het aan mij over en je kast wérkt voor je!
  • Wil jij genieten van een heerlijke overzichtelijke kast of ruimte, maar heb je geen tijd, energie of inspiratie om daar te komen? Ik neem met liefde het hele proces van je over. Het enige dat jij hoeft te doen is genieten van het resultaat!

Neem contact met me op door je gegevens hier achter te laten, dan bel ik je terug om een kennismakingsafspraak te maken. Je kunt me natuurlijk ook direct bellen of appen op 06-25234638!

Groetjes
Esther

Over Esther de Boer

Met respect, positiviteit en humor help ik je graag door het mooie proces van opruimen en organiseren heen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin