Hoe kun je nou opladers en snoeren opruimen? Op Twitter kwam deze vraag voorbij:

‘Hoe doen jullie dat? Al die opladers? Waar laat je ze als je het niet nodig hebt? Altijd rommelig, ik weet geen oplossing, ook bijna iedere dag nodig #dtv’

WC rolletjes…

Heel herkenbaar! We hebben in ons gezin met zes personen inmiddels zoveel snoeren in huis dat we er een handeltje mee zouden kunnen beginnen… Wat een drama! Natuurlijk hebben we een snoerenbak, maar dat is altijd één krioelende knoperige toestand waar niemand echt blij van wordt.

De list van opladers en snoeren opruimen met de WC rolletjes heb ik ook al geprobeerd. Het bleek onbegonnen werk te zijn om m’n kids de nieuwe gewoonte van snoer-oprollen-en-in-een-wc-rolletje-doen aan te leren. Veel te ingewikkeld om elke keer te moeten doen en de rolletjes zijn niet groot genoeg voor elk snoer…

Oplossing!

Ik had mezelf nog niet de tijd gegund om er iets handigs voor te bedenken, dus deze vraag prikkelde me om met een creatieve oplossing te komen.

En tadaaaaa!!

Behoorlijk tevreden met het resultaat, presenteer ik jullie hierbij mijn DIY Opladerrek 😀
Alle opladers en snoeren opgeruimd naast elkaar, overzichtelijk, uit het zicht en altijd op een vaste plek! Jawel!

Wat heb je nodig:

  • Een Glazenrek
  • Een (kapotte of nieuwe) binnenband
  • Een schaar
  • Schroefjes en schroevendraaier

Stap voor stap

1. Op het internet vond ik dit glazenrek voor wijnglazen
2. Knip stukjes binnenband van ongeveer 2,5 cm breed
3. Trek de stukjes binnenband over de uitsteeksels van het rek. Hierdoor glijden de snoeren er niet van af en kunnen ook oordopjes tussen de stukjes binnenband geklemd worden.
4. Monteer het rekje met twee schroefjes tegen de binnenkant van de deur van een voorraad- of kelderkast.

Hang alle snoeren in het rek, et voilá: je eigen DIY Opladerrek! Het werkt echt!

*ik doe een dansje*

Succes met maken!

Groetjes, Esther

NB: Loop jij tegen andere praktische problemen aan bij het opruimen of opgeruimd houden van bepaalde spullen? Ik denk graag met je mee! Laat het weten in de reacties hieronder of stuur me even een berichtje!