Home » Blog » Zin in opruimen » Leve de voorjaarskriebels!
Voorjaarskriebels

Leve de voorjaarskriebels!

door | 23 mrt, 2019 | Zin in opruimen

De dagen worden langer, de zon geeft meer warmte, we zien weer frisgroen aan de bomen verschijnen… er hangt voorjaar in de lucht! Zorgt het voorjaar bij jou ook voor schoonmaakkriebels? Voel je de behoefte om ramen en deuren open te gooien en alles eens lekker door te laten waaien? Ik zeg: doen! Leve de voorjaarskriebels!

Het is weer zover

Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder ergens in het voorjaar met mijn tante de hele benedenverdieping schoonmaakte. Alle meubels gingen van de wand, gordijnen gewassen, meubels grondig schoongemaakt en in de was gezet, alle kasten leeggehaald, uitgezocht en schoongemaakt. Als ik dan op mijn fietsje thuis kwam om te lunchen en al door het raam zag dat ‘het weer zover was’, werd ik blij. Tijd voor de voorjaarskriebels! Mijn lievelingstante was er, er werd hard meegezongen met de radio, ramen en deuren stonden open, het huis bruiste van activiteit en gezelligheid. Bovendien rook het heerlijk schoon en fris en kwamen er van achter kasten en onderuit laden altijd wel weer wat verloren schatten naar boven (ohhh, dáár lag mijn armbandje!).

 

Maak schoonmaken makkelijker

Nou moet ik eerlijk bekennen dat schoonmaken op z’n minst gezegd geen grote hobby van mij is. Ik vind het doodvermoeiend (echt!) en het schone effect na een paar uur zwoegen is maar van veel te korte duur 🙁 Toch is mijn afkeer van schoonmaken minder groot geworden door een paar ontdekkingen en aanpassingen die ik heb doorgevoerd en die wil ik jou niet onthouden:

Zorg voor lege oppervlakken

Vensterbanken, sidetables, tafels: bij mij zijn ze tegenwoordig leeg! Het scheelt zoveel tijd en gedoe dat ik niet eerst alle spullen uit de vensterbank hoef te halen voordat ik er met een plumeau of doekje overheen kan. Ik ben heel blij met mijn lege vensterbanken en tafels. Mocht je dat nou wel erg kaal vinden, denk dan eens aan hangende decoraties of hangplanten voor het raam! Datzelfde geldt ook voor lampen: houd de vloer leeg door staande lampen te vervangen door hangende. Het stofzuigt een stuk makkelijker 😉

Kies voor kwalitatief goede schoonmaakproducten

Het ene schoonmaakdoekje is het andere niet! Kijk bijvoorbeeld eens op www.neweco.nl en ontdek de verschillende mogelijkheden om makkelijk (en vaak ook nog zónder schoonmaakmiddelen, dus heel milieuvriendelijk) schoon te maken.

Maak er een feestje van!

Laat die voorjaarskriebels lekker fladderen en zet een lekker actief muziekje op waar af en toe een gek dansje bij hoort (Grease is my favorite!) en zorg ervoor dat je schoonmaakspullen er vrolijk en kleurrijk uitzien. Investeer bijvoorbeeld eens in leuke schoonmaakhandschoenen. Daar word je toch vrolijk van! Gebruik een klein emmertje. Dan ververs je je sopje lekker vaak en hoef je niet zo te sjouwen. Wel zo makkelijk.

Doe het samen

Schoonmaken bij een ander is een stuk leuker en gemakkelijker dan bij jezelf. Vraag je zus, buurvrouw of een vriendin je te helpen en help haar in haar huis. Samen schoonmaken gaat sneller en je blijft makkelijker ‘bij de les’.

Last but not least: Hoe minder spullen, hoe minder schoon te maken

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Doe spullen weg! Vraag jezelf af hoeveel spullen je eigenlijk nodig hebt en begin met het leger maken van je huis, dan wordt schoonmaken vanzelf een stuk makkelijker. Vind je het moeilijk om te kiezen welke spullen je wilt houden en welke wel weg kunnen? Ik help je graag! 
 
 
Ik wens je een fris een schoon voorjaar!
Groetjes, Esther

Over Esther de Boer

Met respect, positiviteit en humor help ik je graag door het mooie proces van opruimen en organiseren heen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin