Home » Blog » Bewust kiezen » De beste Black Friday deal (die je mínder spullen oplevert!)
De beste black friday deal is toch wel die van IOrganice

De beste Black Friday deal (die je mínder spullen oplevert!)

door | 27 nov, 2019 | Bewust kiezen

Komende vrijdag is het weer Black Friday, dé jaarlijkse koopjesdag waarop je door hoge kortingen je slag kunt slaan. Sinterklaascadeautjes, Kerst inkopen of gewoon dat ene product die door de beste Black Friday deal ever nu wel heel goedkoop is! Toch maken meer spullen ons niet gelukkiger. Om met Fumio Sasaki te spreken:

“Onze waarde bestaat niet uit de som van onze eigendommen. Bezittingen kunnen ons maar voor korte tijd gelukkig maken. Onnodige bezittingen zuigen onze tijd, onze energie en onze vrijheid op.”

Het is dus van belang om goede keuzes te maken over de spullen die je hebt en aanschaft.

Stel jezelf daarom de volgende zeven vragen:

  1. Heb ik het echt nodig? Tja… wat heb je nou echt nodig? We weten allemaal wel diep van binnen dat we in onze westerse maatschappij heel weinig meer echt nodig hebben. Maar laat ik het dan wat concreter maken door je deze vraag te stellen: Gaat het je Tijd, Rust of Ruimte opleveren?
  2. Is het artikel ook in een goede tweedehands of refurbished versie te koop? Dit is natuurlijk goedkoper en beter voor het milieu aangezien er geen nieuwe grondstoffen gebruikt hoeven worden. Op deze manier draag je bij aan een zo klein mogelijke ‘footprint’
  3. Heb ik er een goede plek voor in huis? Voorkom dat je een aankoop doet waarvoor je geen passende plek hebt in huis.
  4. Is het artikel een vervanging van een oud(er) exemplaar? Maak dan eerst met jezelf de afspraak dat je het oudere exemplaar de deur uit doet. Kan dat om de een of andere reden niet, koop dan geen nieuwe!
  5. In hoeverre is het een artikel met een lange levensduur en een tijdloos ontwerp? Kun je ‘ja’ zeggen op bovenstaande vragen, kijk dan nog eens kritisch naar de kwaliteit van het product. Kun je er lang van genieten, zowel wat ontwerp en functionaliteit betreft. Kijk ook eens naar de praktische kant: is het gemakkelijk schoon en stofvrij te houden?
  6. Is de aanbieding echt wel zo’n goede aanbieding als de verkoper pretendeert dat het is? Het gebeurt regelmatig dat de verkoper eerst de prijs verhoogt om er dan vervolgens een ‘flinke korting’ op te geven! Doe daarom een goede prijsvergelijking met andere aanbieders (ook degenen die niet meedoen aan Black Friday deals).
  7. And last but not least: In hoeverre is deze aankoop ‘fair’? Overweeg wat je met deze aankoop doet voor of tegen het milieu en oneerlijke (arbeids-)omstandigheden. Wees zoveel mogelijk ‘fair’ in je consumpties.

Nog steeds overtuigd van de Black Friday deal? Ga ervoor en geniet ervan!

Korting bij IOrganice

Maar de beste Black Friday deal is toch wel die van mij 🙂
Heb jij genoeg van teveel spullen in huis en kun je wel wat hulp gebruiken om er doelgericht mee aan de slag te gaan? Grijp nu je kans en laat nog vóór 1 december 2019 hier je gegevens achter voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Voor de eerste werkafspraak van drie uur geldt dan:

→gratis één uur extra coaching←

Een Black Friday deal dus die niet meer, maar minder spullen oplevert!
Niet te lang twijfelen; je hebt nog een paar dagen om contact met me op te nemen!

Groetjes!
Esther

 

Over Esther de Boer

Met respect, positiviteit en humor help ik je graag door het mooie proces van opruimen en organiseren heen!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin